Direktlänk till inlägg 1 september 2011

Singing in the rain

Av islandstokan - 1 september 2011 20:29

Jag ber om ursäkt för min frånvaro den senaste tiden, jag har verkligen inte haft någon ork alls att blogga eller kommentera. Nu tar jag nya tag i alla fall!


Hur har det redan blivit september? Vart tog augusti vägen? Tiden går oroväckande fort ibland, det känns ledsamt att sommaren är slut.


Hösten gjorde intåg med råge idag förresten, det började vräka ner regn när jag var på väg ut till stallet (så till den milda grad att paraplyet nästan gav vika), så väl där kurade jag en stund i sadelkammaren och passade på att putsa läder tills regnet hade avtagit, då jag gick och hämtade Rósa ur hagen.


Damen var inte på humör, just nu är hon inne i en sådan period igen att hon inte vill fångas i hagen. Hon gör så ibland men det går över. Så istället för att jaga efter henne schasade jag bort henne tills hon inte hade lust att springa ifrån mig mer, då var det inga problem att få grimman på henne och sedan gick hon snällt med mig upp till stallet. Unghästfasoner...


Jag tänkte att det nog inte bådade gott för ridningen att hon varit så besvärlig att fånga, men vet ni vad? Rósa töltade som en klocka! Jag satt verkligen och flinade som ett fån och trodde knappt det var sant! Vad sjutton var det som hände? Jag har ingen aning om vad jag gjorde annorlunda, men det var helt underbart! Hon var så duktig, mattes lilla skäckskrutta. Jag räknar inte med att det ska gå lika bra i morgon men å andra sidan kommer jag leva länge på dagens ritt!


Jag hade nästan kunnat bryta ut i sång mitt i vätan, men helt från vettet är jag ändå inte.


 

Sedan var jag och kollade till Eyja och Ganti. Lillkillen kom genast fram och hälsade, han är då rakt inte blyg! Eyja har kliat upp ett sår mellan ganascherna och var hon gjort av flughuvan vete sjutton, den ligger väl nertrampad någonstans på de där otaliga hektaren bete de har... Jag misstänker dock att det är en liten isabell som hjälpt till att få av den, eftersom Eyja annars är väldigt försiktig i hagen och aldrig har sönder täcken, grimmor eller dylikt.


En blöt liten kille kikar fram. 

 
 
Frida

Frida

1 september 2011 21:07

Leta huvor ja...lite skönt att slippa det i några veckor och låta mamma göra det :P

Svar: Nej, dom ska ha päls! :p De som inte ser så där onda ut kan ju vara lite sötare, men den där såg verkligen ond ut!

http://guffiframidfelli.blogg.se

 
Anna

Anna

1 september 2011 21:58

Säger samma sak!!! Vart tog augusti vägen:O Det är redan september!!!

Åhhh!! Vad härligt att du fick en bra tölt idag!!! Visst är det härligt när man bara sitter och ler i hela ansiktet;) Hi hi!!

VAD SÖT HAN ÄR DEN LILLE!!! ME LIKE!!!

Svar:Det gick som i ett idag men jag har hunnit med det viktigaste:D Är jätteglad att jag åkte förbi Jula och köpte regnställen!! De kommer garanterat att behövas under hösten;) Barnen blev jätteglada;) De är härliga mina tonåringar:D

Kändes bara tråkigt att inte orka med en ridtur:( Men det är en ny dag imorgon som tur är:D Ser dessutom ut att bli uppehåll och ingen blåst imorgon!!! Hi hi!!

Du har helt rätt i att det är lättare att sälja en häst som man inte har träffat. Köparen verkar vettig och bra så det är nog ett bra köp/sälj för er båda:)

Ha en jättebra fortsatt vecka!!

Mvh Anna & Tabasco:)

http://www.anaby.bloggplatsen.se

 
Elina

Elina

1 september 2011 22:10

Vad kul att hon gick så bra på ridturen! Det är såna stunder man aldrig glömmer! Tiden går verkligen fort nu, ibland önskar jag att man kunde stoppa tiden ett tag..

SV: Tack! Styrkekramar till dig med. Jag tror att det är en vanlig höstdepression jag har, brukar alltid bli såhär på hösten..

Det hoppas verkligen jag med, hon är så irriterad nu, går och sparkar, slänger med huvudet, kliar överallt, kan inte stå still och slappna av.

Han kräks, vill inte gå ut. Dock äter han som vanligt och dricker som han brukar men det är nåt fel på honom. Dessutom är han så skygg och man märker på honom att han är gammal så det är nog dags att låta honom få vandra vidare.

Jag har märkt att det är dött på marknaden nu. Har försökt sälja Braela i ungefär 9 mån nu, ingen som vill ha min fina tjej! :(

Haha ja, jag och Filipus får nog flytta dit! ;)

http://icelandic.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Natalie

2 september 2011 06:02

Omvänd psykologi brukar fungera bra på mina hästar också! Grimmer hade såna perioder förra året att han inte ville komma i hagen... Men nu springer han faktiskt till mig ibland! :-)

Så söt han är Ganti när han är blöt. :-*

 
Frida

Frida

2 september 2011 10:33

Svar: Tack :)

Man borde ha en sökare på dom så man slapp gå runt hela hagen varje gång och sedan har någon annan tagit in den i stallet utan att säga något...

Jo, jag vet :p Men jag vill ha lite mer synlig päls på katterna. Jag är glad att det inte var en sån i den där bilen.

http://guffiframidfelli.blogg.se

 
Mikaela

Mikaela

2 september 2011 18:14

Sv; Japp idag blir det stor godispåse;)

http://svippostina.blogg.se

 
Alexandra

Alexandra

2 september 2011 21:40

Åh vad roligt att det gick så bra med min lilla skäck! Riktigt härligt :)
Hehe, har du fått dig en liten busig fölunge? Dra av mamma huvan så där.. Han kanske själv ville ha en? :P

Sv: det känns riktigt bra att Rák trivs, då slipper jag oroa mig för henne.
Studerar du också? Jag tror att jag har missat vad det är du studerar i så fall. Trodde du jobbade eller liknande :)

http://barefootangel.blogg.se

 
Frida

Frida

3 september 2011 11:57

Svar: Det hoppas jag med, fast jag är lite orolig, han är ju lite speciell...

http://guffiframidfelli.blogg.se

 
Linda

Linda

3 september 2011 17:47

Ja det är riktigt mysigt faktiskt :)

http://www.mittangsull.blogg.se

 
Linda

Linda

3 september 2011 17:48

Skrev föresten ett mail till dig, dock inte på Gmailen utan på hotmailen!

http://www.mittangsull.blogg.se

 
ullis

ullis

4 september 2011 10:49

Verkligen roligt att höra om tölten! jAG FÖRSTÅR PRECIS DIN KÄNSLA! Man kan verkligen leva länge på ett par steg tölt. Och så som man kan le mungiporna är nästan uppe vid öronen ibland =). har ni någon äng ni kan rida på? jag har märkt att austri töltar nästan altid på ängar, kanske vore något att testa också =)

Håller med om att aug. bara sprang iväg. Det kändes inte riktigt som en sommar månad heller...

jag pluggar till gymnasie och högsiadie lärare. Pluggar du själv eller jobbar du?

Hoppas du slippe reget idag! ha de så bra!!

http://austri.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av islandstokan - 5 maj 2013 17:41

Om någon råkat missa det så har min blogg flyttat till annan plats, nu finner ni mig här: http://videungens.wordpress.com   Nu uppdaterar jag hyfsat regelbundet så se till att lägga till adressen i er Bloglovin (eller liknande) så missar ni inget...

Av islandstokan - 19 april 2013 20:30

Jag har bestämt mig för att flytta bloggandet till en reklamfri domän, så nu får ni se till att lägga till den här bloggen i er BlogLovin': http://videungens.wordpress.com/ ...

Av islandstokan - 19 april 2013 16:45


Idag var det dags för Rósa att få sommardojor på fötterna (äntligen!), men klantig som jag är hade jag tagit fel på tågtiderna och hann inte ut i tid till hovslagaren skulle komma, så J var snäll och tog in Rósa åt mig. Jag har tur som står i ett sta...

Av islandstokan - 18 april 2013 21:55


Idag har det blåst väldigt friskt. Jag hade planer på att rida men bestämde mig istället för att följa med och titta på när  J (som jag står inackorderad hos) skulle rida för dressyrtränare. Det var intressant att se något annat än islandsridning f...

Av islandstokan - 16 april 2013 20:54


Ovido - Quiz & Flashcards