Direktlänk till inlägg 9 maj 2012

Det blir nog inget

Av islandstokan - 9 maj 2012 19:09

Jag har funderat och funderat... Jag börjar faktiskt fasa för att Rósa inte alls är dräktig. Alltså, hon ultraljudades ju förra sommare och var då dräktig, men var är då fölmagen nu? Hon ska ju vara högdräktig vid det här laget! Tittar man på hur andra dräktiga ston ser ut nu, oavsett om de är beräknade inom kort eller några månader framåt så har de mer mage än Rósa. Hon ser verkligen bara tjock ut.


Oron gnager i bakhuvudet. Fan ändå om hon resorberat, kanske är hon bara skendräktig nu? Möjligheten finns ju, tyvärr. Hennes mage har inte växt alls sedan i vintras tycker jag, men då kan den ju lika gärna växt bara tack vare maten.


Suck, kanske dags att börja inse faktum istället för att se det jag vill se?


 

Bara tjock? (Bild från april, ca 1 månad till BF)

 
 
Alexandra

Alexandra

9 maj 2012 20:22

Rák hade inte heller så mycket mage, hon blev tjock under hösten och sen vände inte mycket mer.
Mot slutet var hon inte tjock på sidorna utan magen var mest nedåt då fölet hade vänt sig.
Hur ser hennes mage ut från sidan? Hur stor är hon? Fölet kanske är litet? Är det hennes första? Jag har för mig att det då inte brukar bli så stora och de brukar då även allt som oftast gå över tiden. Du ska se att det kommer ett föl!

http://barefootangel.blogg.se

 
Agnetha

Agnetha

9 maj 2012 20:42

Ja, hon ser ju då faktiskt inte så dräktig ut tycker jag. MEN det kan ju vara lurigt... Juvret är ju också jättelurigt. Hos många naturraser som islandshästar kan ju stona bli lite "inspirerade" på våren och fylla juver och vätska och ha sig (Strumpan skrämde slag på mig första våren pga. detta). men det kan ju vara ett litet föl, eller att hon bär det annorlunda på något vis.
När är BF?

http://kvarnlycka.blogg.se

 
Alexandra

Alexandra

9 maj 2012 20:44

Sv: Har du känt om det sparkar?
Avvakta någon dag till och sen får du nog höra med veterinär. Man ska dock vara försiktig så man inte stör om det skulle hända något..
Har du pratat med dem du står hos? De kanske har något råd eller tips?
Hur ser spenarna ut, har de fyllts något mer eller gått tillbaka?

http://barefootangel.blogg.se

 
Alexandra

Alexandra

9 maj 2012 21:33

Gud vad tråkigt om det inte är något.. Jobbig väntan för inget liksom.. :/

http://Alexaka.blogg.se

 
Alexandra

Alexandra

9 maj 2012 22:01

Sv: Om du känner dig så säker borde du nog kolla med veterinär kanske. Så att det inte hänt något.

http://barefootangel.blogg.se

 
Julia

Julia

9 maj 2012 23:04

Nu blir jag orolig här för din skull.. Svårt att säga, det är ju så individuellt. Men jag håller med dig om att den borde växt mer det senaste!

http://ohjuliet.blogg.se

 
Julia

Julia

9 maj 2012 23:23

Sv: Mm.. När Majka var dräktig med Melroose så syntes det TYDLIGT om man säger så. Sen vet jag en häst som ägaren köpte ovetande om att det var en fölis i magen, hästen var inte ens tjock. Men fick en fin välmående fölis iaf! Hoppas att det ordnar sig iaf. Tänker på er!

http://ohjuliet.blogg.se

 
Ingen bild

Katta

10 maj 2012 08:28

Jag tycker att du skall krama henne om magen... alltså lägg ditt huvud på hennes rygg och lägg dina armar på varsin sida om henne och ligg så ett bra tag. Du kommer säkert att känna en spark då........ Hoppas verkligen hon är dräktig!

islandstokan

10 maj 2012 21:01

Tack för kommentaren Katta, så ska jag göra!

 
Frida

Frida

10 maj 2012 09:09

Nejnejnej, det ska ju bli en miniRósa! :( Kanske är bäst att ta ut en veterinär snart så de kan kolla säkert? Magen ser ju väldigt liten ut...

http://guffiframidfelli.blogg.se

 
Karin Damberg

Karin Damberg

10 maj 2012 09:14

Fast på alla ston syns det inte så tydligt. Jag kan skicka dig kort på mina två ston (som var dräktiga -08) Vi köpte Freyja två veckor innan hon födde sitt föl. Vi och säljaren trodde att hon hade mer än en månad kvar minst. Magen syntes knappt. Jag har ett kort på henne från den 17:e maj, där man kan ana en liten mage, men skulle lika gärna kunna vara lite rund. Men hon födde sin son den 23:e maj, bara 5 dagar senare. Jag kan posta korten i min blogg. =)

http://lilldamberg.wordpress.com

 
Nina

Nina

10 maj 2012 10:25

Jag förstår din oro, men jag tror inte du egentligen behöver oroa dig så mycket ännu. Förstföderskor går ju faktiskt ganska ofta över tiden och det är ju bara elva dagar över tiden ännu. Dessutom är min erfarenhet att förstföderskor oftast inte blir så särskilt stora om magen.
Hon har ju dessutom börjat fylla sitt juver och det behöver inte vara så välfyllt innan förlossningen, det vet jag också av egen erfarenhet. Bara fölet är ute så fylls det ordentligt.
Ett säkert tecken på att det inte blir något föl är om hon börjar brunsta. På våren brukar de ju brunsta ganska rejält, sådär så att de blir kladdiga på bakbenen. Har du sett några brunsttecken? Med tanke på det fina vädret som varit ett tag nu och den varma perioden som var för ett tag sedan, så borde hon ju ha visat åtminstone någon brunst.
Jag håller tummarna för ett fint litet föl snart!

http://stallskogalund.blogg.se

 
Karin Damberg

Karin Damberg

10 maj 2012 16:36

Här har jag lagt upp lite kort på mina ston när de var dräktiga.
http://lilldamberg.wordpress.com/2012/05/10/draktiga-ston/

http://lilldamberg.wordpress.com

 
Emma

Emma

10 maj 2012 17:32

Har du känt några sparkar och hur ser spenarna ut? Om du inte känner några sparkar eller om spenarna är normala så bör du nog kolla med veterinär.
Lycka till :)

http://emmalarsonn.blogg.se

 
Janina

Janina

10 maj 2012 20:30

Nejmen nej!?

http://jannefix.blogspot.com

 
ullis

ullis

10 maj 2012 21:06

Vi håller tummarna för dig att det kommer ut ett litet föl, det vore jätteskoj. och sjukt tråkigt om det inte kommer något för alla förhoppningar. Hoppas att du får veta ganska snart om det finns ett föl där inne eller inte måste vara jobbigt att gå och undra.. =/

http://austri.bloggplatsen.se

 
Tina

Tina

11 maj 2012 00:32

Vi hade tyvärr ett sto förra året som måste resorberat, hon ultraljudades dräktig, vi väntade på föl, men kom aldrig något..
Ta ut veterinären & kolla henne annars :)
SV: jag & mitt x har separerat, så han tog med sina möbler, därav denna shopping ;)

http://tinaofsweden.blogg.se

 
Paula

Paula

11 maj 2012 06:40

Skickat dig ett mail,det kommer nog skall du se, avvakta som sakt en bit in i Juni då hon även var hos Magni en bit in i Juli, vi håller alla tummar och som Alexandra också säger,på slutet är det mera neråt än på sidorna fölet ligger. Kram

http://www.madkullensislandshastar.com

 
Titti

Titti

11 maj 2012 07:41

Oj då,ja det är ju inte lätt det där... Hoppas det snart ploppar ut en fölunge! Skulle vara urtrist om det inte blev nån ju :/

http://livetpavischan.blogg.se

 
Frida

Frida

11 maj 2012 09:28

Svar: Det är just det där du beskriver som man oroar sig för. Så om han kommer hem ska man inte hålla på med honom för mycket eller vad tror du? Han har ju ändå gått med många andra i 8-7 månader så något borde han ju lära sig och komma ihåg av det.

Jag hoppas verkligen att det är ett litet föl där i den lilla magen, som någon skrev längre upp kunde det ju knappt synas på vissa, så vi hoppas att det är så med Rósa.

http://guffiframidfelli.blogg.se

 
Karin

Karin

11 maj 2012 09:49

Sv: Har tyvärr inga bilder på henne framifrån. Men vi trodde att hon hade en hel månad kvar, så jag har för mig att hon var ganska liten hela hon. Sedan fick hon ju en ganska liten fölis med. =)
Men du får krama om henne och känna efter sparkar. De brukar kännas ganska tydligt så här nära.
Hoppas verkligen att du tror fel och att hon har en liten fölis där i magen.

http://lilldamberg.wordpress.com

 
cia

cia

11 maj 2012 10:01

Ring veterinären så vet du säkert, man ska inte tveka när de gäller sånthär :/ Men hoppas verkligen att de ligger en liten bäbis där inne!

http://ciajonasson.bloggplatsen.se

 
Nina

Nina

11 maj 2012 11:07

Sv: Det ska inte komma "riktig" mjölk ur spenarna innan förlossningen. Efter förlossningen kommer det ju råmjölk, som är rätt tjock gul och grumlig, efter det kommer den vanliga mjölken. Man ska inte hålla på för mycket och klämma ut droppar ur spenarna innan förlossningen har jag hört.

http://stallskogalund.blogg.se

 
Frida

Frida

11 maj 2012 13:05

Svar: Det är det verkligen, fast jag får ett himla ridsug när der regnar men när jag väl kommer till stallet så försvinner det :p Det brukar alltid gå så bra då om jag väl tar mig upp på hästen.

http://guffiframidfelli.blogg.se

 
Linda

Linda

11 maj 2012 15:54

Hur långt har tiden gått över nu? Men vissa hästar syns det ju inte lika mycket på :) Vissa blir enorma andra inte, hon kanske har en väldigt litet föl också, var inte orolig jag tror det pluppar ur en unge snart jag!

http://www.mittangsull.blogg.se

 
Julia

Julia

11 maj 2012 19:29

Sv: De turas om att gå ut i rasthagarna också, hyresvärden som bestämmer.. Tyvärr.

http://ohjuliet.blogg.se

 
Janina

Janina

11 maj 2012 21:59

SV: Ju tunnare tyglar desto bättre ;)

Jag hoppas verkligen att det finns en bebis där inne. Fy vad tråkigt om det inte skulle komma någon. Håller alla tummar <3

http://jannefix.blogspot.com

 
Titti

Titti

12 maj 2012 07:27

Sv: Ja jag förstår det,men det måste vara skitjobbigt att inte veta. Jag håller tummen hårt!! Ja på en del konstantskimlar kan det ta upp till ett år har jag läst. Men andra 3-6 månader. En färgbestämmare ska komma dit å kolla. Hon har redan fått silvriga inslag i pälsen,vart kolsvart när hon kom ut. Mamman är reg silverbrun så detta kan bli spännande :)

http://livetpavischan.blogg.se

 
Nina

Nina

12 maj 2012 09:22

Är Rósa betäckt för hand eller har hon gått på fribetäckning med hingsten?
Har hon gått på fribetäckning så är det ju ganska troligt att hon tog sig på den sista brunsten hon var med hingsten. Det är ju inte alltid så lätt att "få till det" med ett ungsto som inte riktigt vet hur man gör. De går ju ofta frammåt när hingsten hoppar upp, istället för att stå stilla och trycka emot. Därför kan det ta ett par brunster innan det funkar för dem.
Det är ju inte heller säkert att vi människor ser alla brunster när de går tillsammans dygnet runt och vissa hingstar betäcker hellre på natten eller när inga människor är i närheten när de får välja själva vilken tidpunkt de ska betäcka.
Jag tror absolut att det kommer ett föl till dig!
Frågan är nog bara när ;-)

http://stallskogalund.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av islandstokan - 5 maj 2013 17:41

Om någon råkat missa det så har min blogg flyttat till annan plats, nu finner ni mig här: http://videungens.wordpress.com   Nu uppdaterar jag hyfsat regelbundet så se till att lägga till adressen i er Bloglovin (eller liknande) så missar ni inget...

Av islandstokan - 19 april 2013 20:30

Jag har bestämt mig för att flytta bloggandet till en reklamfri domän, så nu får ni se till att lägga till den här bloggen i er BlogLovin': http://videungens.wordpress.com/ ...

Av islandstokan - 19 april 2013 16:45


Idag var det dags för Rósa att få sommardojor på fötterna (äntligen!), men klantig som jag är hade jag tagit fel på tågtiderna och hann inte ut i tid till hovslagaren skulle komma, så J var snäll och tog in Rósa åt mig. Jag har tur som står i ett sta...

Av islandstokan - 18 april 2013 21:55


Idag har det blåst väldigt friskt. Jag hade planer på att rida men bestämde mig istället för att följa med och titta på när  J (som jag står inackorderad hos) skulle rida för dressyrtränare. Det var intressant att se något annat än islandsridning f...

Av islandstokan - 16 april 2013 20:54


Ovido - Quiz & Flashcards