Senaste inläggen

Av islandstokan - 6 maj 2012 22:00

Dagny åkte tillbaka till sin förra ägare igår och istället kom Soley i utbyte. Ska bli kul att se hur hon är, förhoppningsvis lite mer sammarbetsvillig än vad Dagny var. Säkert går det att jobba bort Dagnys egenheter så att hon blir en trevlig ridhäst, men tiden fanns inte eftersom H behövde en fungerande verksamhetshäst omgående. Jag hoppas verkligen att allt kommer gå bra med Soley och att hon blir en uppskattad turhäst.


 


Rósa går fortfarande och håller på fölis, så inget nytt på den fronten än tyvärr. Den som väntar på något gott...

ANNONS
Av islandstokan - 5 maj 2012 20:00

 
Ur Magasin1 Turist (Essunga-Grästorp-Herrljunga-Vara-Vårgårda). En artikel om turridningsverksamheten i "mitt" stall. Jag och Rósa till vänster (bilden är tagen förra sommaren).

ANNONS
Av islandstokan - 3 maj 2012 20:24

vilket makalöst väder det varit de senaste dagarna! Jag har kunnat sitta ute på balkongen och plugga i kortärmat och man skulle verkligen kunna tro att det är mitt i sommaren. Det har blivit så härlgit grönt också.

     


Rósas juver är betydligt mer fyllt nu och verkligen stenhårt och det går att mjöka ur lite vätska så snart är det nog dags!

 


Shettisen Markus har hittat tillbaka till stallet där Rósa står. Rackarns söt är han!

 

Av islandstokan - 29 april 2012 19:56

 

Inget nytt att rapportera idag, juvret är fortfarande bara halvfyllt. Rósa har nog ingen brådska med att få ut fölungen.

Av islandstokan - 27 april 2012 18:31

Jaha, vart har täcket tagit vägen, Rósa?

 

Jag är helt säker på att hon hade det på sig igår... Bäst att kolla runt i hagen och se om det håller till någonstans.


Och jag fann!

 

Tänk vilken begåvad häst jag har som bökar sig ur täcket helt på egen hand!


Se så oskyldig hon ser ut.


Tacken för att jag tre dagar tidigare hade suttit och svurit och svettats vid symaskinen för att laga just det täcket. Kul! 

Av islandstokan - 25 april 2012 22:01

Usch, all skolstress tär lite på min ork, idag har jag varit galet trött. Vädret påverkar dessutom mitt humör till det negativa, det har ösregnat nästan hela dagen. Allt jag gjorde ute i stallet idag var att torka Rósa och lägga på henne ett regntäcke, samt kände lite på juvret. Det hade inte blivit större sedan sist jag kollade, men halvfyllt är det ju.


 

Rósa softar i sitt ylletäcke.


Nu ska jag ägna min uppmärksamhet åt ett nytt avsnitt QI, sedan är det nog sängdags för mig, annars lär jag aldrig orka upp i morgon.

Av islandstokan - 23 april 2012 21:34

Nå, för det första: Jag hade ju inte alls glömt botulismen, jag hade bara tittat fel i passet. Botulismsprutan måste hon inte ha förrän november. Suck, vad virrig jag är ibland! Nu kan jag pusta ut tills dess, då kommer det ju även vara dags för fölis att vaccineras så då passar det bra. Men fy fasen vad dyrt det är med vaccinationer, tänk om man bara kunde göra det själv?


En annan sak som kan blir dyrt är avmaskning. Den veterinären som skrev ut receptet för avmaskingsmedlet tog 150 kr i avgift bara för att skriva ut skiten! Vet hut, säger jag, och hytter med näven.


Vi ska försöka få tag i en hästtandläkare också inom kort, Rósa behöver nog raspas lite och bara kollas igenom rent allmänt innan jag börjar rida henne igen.


Men nu till innebörden av rubriken. Nu har hästarna släppts på bete! De stödfodras dock lite, men går i en lerfri stor hage och njuter av livet. När jag släppte ut Rósa idag efter vaccinationen for hon iväg som en raket; pass, galopp och små bakutsparkar om vartannat. Otroligt att hon orkade med tanke på hur stor magen är! Men så när hon skulle runda dammen så försvinner hela hästen helt plötsligt ner i diket, utom synhåll. Herregud, hur gick det för fölet? Jag blev lite orolig först, men Rósa kom snabbt på benen igen, om än lite tveksam först, hon förstod väl inte riktigt vad som hade hänt. Sedan fortsatte hon mot de andra hästarna i lika snabbt tempo. Ja, hon är allt ett litet klantarsle, min lilla skäck. Hon har verkligen inte alls koll på sina ben, så ibland bär det av ner i diket...


Vordis är förresten såld, hon flyttade redan i helgen. Nu är det jättetomt på småttingar, tur att det snart är dags för en ny att komma till världen.


 

Av islandstokan - 23 april 2012 12:15

Veterinären kommer ut ikväll och vaccinerar Rósa, det är i grevens tid eftersom jag var nära på att glömma bort det. Jag skyller på att jag bara har föl i huvudet just nu...


Insåg dessvärre att jag är flera månader för sen med botulismvaccinationen, den var ju inte samtidigt som influensa/stelkramp. Suck, måste jag göra om den väntar jag nog till fölis ska vaccineras sedan, jag har verkligen inte råd att ta ut veterinären var och varannan månad för en ynka spruta, och botulismen är ju inte jätteviktig nu när de släpps på sommarbete. Har ni glömt att vaccinera era hästar någon gång?

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se