Senaste inläggen

Av islandstokan - 7 april 2013 22:22

Jag känner mig fortfarande rätt dyster, kan inte riktigt greppa att min och Perlas resa tog slut innan den ens börjat, det känns förjävligt, rent ut sagt.


Just nu är jag extra glad att jag har Rósa, för hon är faktiskt helt underbar när hon lägger den sidan till. Idag fick hon vila eftersom hon var så duktig på träningen igår och var helt slut när vi var färdiga. Ändå verkade hon glad att se mig idag, kanske kände hon av att matte var lite ledsen, för hon var extra snäll och medgörlig när jag tog ut henne och borstade och grejade. Hon har äntligen börjat fälla "normalt".


Rósa råkade trampa mig igår när hon blev rädd för något och jag stod i vägen (enligt henne), så nu har jag ett stort blåmärke på vänsterfoten, trots att jag hade skor med stålhätta. Skon tog som tur är värsta smällen ändå, den har ett broddhål mitt på.


Här är filmen från träningen igår förresten (det är min tränare Malin som rider):

Tyvärr blev kvaliteten urkass när jag laddade upp filmen, får se om jag kan fixa det senare. Ha överseende!


Rósa har, som jag nämnt både en och två gånger, ett sju helvetes humör när något inte passar henne (det syns ju rätt tydligt i filmen också), så det är vad vi jobbar med nu. Det och tölten - som redan blivit bättre, fast jag bara ridit för Malin några få gånger. Hon är allt bra duktig och jag ser fram emot nästa träningstillfälle!


 

Tack för alla sympatiska kommentarer på förra inlägget förresten, ni är jättefina allihop och ni ska veta att jag uppskattar det. Jag orkar inte riktigt prata om allt kringliggande just nu, så jag tar det sen.

ANNONS
Av islandstokan - 6 april 2013 21:24

Egentligen hade jag tänkt göra ett inlägg om hur himla bra träningspasset gick med Rósa idag. Men sedan jag kommit hem och satt mig för att läsa min mail flög lyckan ut genom fönstret.


Perla har visat sig vara en väldigt svår nöt att knäcka. Så pass svår att tränaren inte vill fortsätta hennes inridning. Jag orkar inte gå in på detlajer, men tillsammans med säljaren har jag kommit fram till att det bästa är att låta henne somna in.


Och det harmar, otroligt mycket. Till och med när det är en häst jag aldrig träffat, för även om jag alltid varit medveten om riskerna så har jag ju inte kunnat låta bli att tänka och planera inför hennes ankomst. Hoppats och undrat. Nu blir det inget sådant, och jag är ledsen. Riktigt ledsen.


Sådant är livet, jag vet. Ibland, eller rätt ofta, blir det inte som man tänkt sig. Jag är ändå glad att säljaren var ärlig med mig och hjälpte mig fatta ett beslut som jag ändå tror är det bästa. Och kanske har jag lärt mig något viktigt.


Jag har inte alls kunnat ta till mig det här än, det kom verkligen som en obehaglig överraskning och just nu vill jag bara dra täcket över mig och sova bort alla bekymmer. Jag önskar att det fungerade så.ANNONS
Av islandstokan - 4 april 2013 20:28

Nu är jag hemma igen och idag fick jag krama om Rósa för första gången på en vecka. Jag har saknat henne en hel del ska ni veta, fast ärligt talat var det nog inte vidare ömsesidigt, Rósa såg mest ut att tycka "åh nej, inte du igen", eller så var hon bara grinig för att jag övergett henne en stund och ville ge igen lite.


Rósa har äntligen börjat fälla ordentligt, det är ju sannerligen på tiden eftersom våren verkar ha kommit för att stanna här i söder. Idag drog jag på mig vårjackan för första gången i år, det kändes toppen!


Kattungarna växer så det knakar förresten, jag har inte någon färsk bild men ska ordna med det sedan. Nu har de börjat öppna ögonen!


Ålandsvisiten var riktigt trevlig, jag hade gärna stannat en vecka till trots att vintern fortfarande hade hela ön i sitt grepp, men solen sken varje dag och bara det är ju fantastiskt. Det var underbart att umgås med familjen, träffa vännerna och bara ta det lugnt. Fick äran att rida min vän I:s fina islandssto som är under inridning. Hästen i fråga är bra mycket större än Rósa och det kändes minsann när man satt där uppe! Oerhört snäll och fin, hur som helst och det var roligt att testa på någon annan häst än Rósa för en gångs skull, men jag trivs nog bäst på henne trots allt, min skäckskrutta.


Nedan följer lite bilder från vistelsen...


 

I med hennes ungsto, som jag senare fick äran att åka lite på.


                   

En av hagkompisarna, som jag inte minns namnet på.


 

Yours truly, ändamålsmässigt klädd i mjukisbyxor och joggingskor!


Och så lite kattbilder:

 

Finaste Alfred, en av våra uppfödningar. Han förlorade sitt vänstra öga pga en ögoninfektion när han bara var ett par veckor gammal, men lika glad för det är han. Nu bor han hos min pappa på Åland och lever livet!   

Pappas andra katt, en skogis.


 

Min farmors katt, Mosse som sedan fick bli Mossan då avsaknaden av testiklar uppdagades.


Av islandstokan - 27 mars 2013 16:56

Rósa fick massage och laserbehandling i lördags, men inget speciellt hittades, hon hade några små muskelspänningar bara. Red både igår och idag och kan inte påstå att hon kändes smidigare, men däremot kändes hon både avslappnad och positiv, skötte sig hyfsat vid uppsittningen också. Frågan är om det är behandlingen eller vilan, eller kanske både och, som ligger bakom det?


I morgon åker jag upp till Åland och blir borta en vecka, så Rósa får vila lite till. Sedan är det nya, friska tag. Det känns ändå jättebra att sista ridturen innan ledigheten gick så bra, nu har jag en bra magkänsla och kommer vara taggad och se fram emot nästa pass.


 


Lite, lite har hon börjat fälla också. På tiden!


Natten mot tisdag fick Mymlan äntligen sin kull, så nu bor 4 underbara kattungar i garderoben hemma hos oss. Både mamma katt och bebisarna mår bra, de kom till världen utan några komplikationer och Mymlan återhämtade sig snabbt.


 


Gad påsk allesammans!

Av islandstokan - 20 mars 2013 17:27

Jag är så förbannat trött på snön och kylan nu att jag inte vet varken ut eller in. Ska det aldrig bli vår?! Rósa trivs bättre, hon har fortfarande inte börjat fälla. Jag antar att hon kände det på sig, att vintern skulle bita sig fast så här länge, och då är det ju ingen brådska att bli av med vinterskruden.


Vi tog en promenad idag igen, utforskade lite ny mark. Roligt, tyckte Rósa, som gick och småkivades hela vägen, i synnerhet när vi joggade. Hon ruskar på huvudet och knuffar på mig med mulen för att försöka få igång mig. Jag är alldeles för tråkig enligt henne.


Men det är härligt med en häst som är så glad, så där glad att det syns.


Jag har dock börjat fundera lite på om det är något med Rósa som inte är som det ska. Det är mycket som känns fel med hela ridningen, ändå kan jag inte sätta fingret på exakt vad som är fel. Massören kommer ut snart och kollar igenom henne, kanske hittar hon något som jag missat.

 

Av islandstokan - 18 mars 2013 16:57

Fy fasen vad det blåst idag! Tog en promenad med Rósa, sprättigare häst får man nog leta efter. Märkligt att en häst som är född och uppvuxen på karga Island bryr sig så fruktansvärt mycket om lite blåst... Vi såg färska älgspår i skogen men skogens konung själv lyste med sin frånvaro. Det var väl förresten lika bra det, hade vi sprungit på en älg hade nog Rósa fått hjärtsnörp och kolat vippen, så taskiga nerver som hon hade idag.


Det var i alla fall soligt idag, i lä var det nästan varmt till och med. Har förresten fyndat ett Boett-täcke för halva priset, så nu ni, knottjävlar, är det bara att vakna! Men det känns ytterst osannolikt att det någonsin blir sommar igen sett till den aktuella väderleksrapporten. Det ska visst snöa ännu mer de nästkommande dagarna. Hurra.


Bokade tågbiljetter idag så det blir till att fira påsk på Åland med familjen i alla fall, så Rósa kommer få ledigt en vecka. Hoppas det gör henne gott, det har ju faktiskt känts lite som att hon behöver en liten vila.


Förresten, gissa vem som skaffat Facebook ett sekel efter alla andra? Helvetet lär ju redan ha frusit till is vid det här laget och jag tror minsann jag såg en gris flyga förbi idag (bland mycket annat, bör väl tilläggas, jag fick till exempel jaga rätt på vattendunkarna som tagit sig en tango runt hagen i stormbyarna). Det återstår att se om månen har ramlat ner också.

Av islandstokan - 15 mars 2013 17:15

Ridningen idag gick inge vidare. Rósa har ett jäkla humör när det inte passar, och idag passade minsann ingenting. Hon la dövörat till när jag pockade på uppmärksamhet och tjurade när hon inte fick göra vad hon ville.  Som en bortskämd unge. Funderade på att byta ut henne mot en guldhamster.


Efter ridturen övade vi på uppsittningar med pall. Rósa har fått någon fixidé att hon inte vill stå still vid uppsittning nu, som tur är brukar de här små egenheterna gå över av sig själv när hon tröttnat på att testa. Efter några upp- och nedhopp stod hon stilla och då gav jag henne mycket beröm och avslutade. Ska bli intressant att se hur hon agerar nästa gång.

Av islandstokan - 14 mars 2013 16:34

Egentligen skulle jag ha ridit för tränare idag, men det blev inställt och jag hade ingen inspiration alls att rida ut (ärligt talat var jag på lite dåligt humör, mycket på grund av all de förbannade snö som föll i natt - vart tog våren vägen?), så jag och Rósa tog en promenad istället. Rósa gillar promenader riktigt mycket nu (jag behöver inte längre släpa med henne från stallet), hon går snällt bredvid mig med spetsade öron och kan till och med bli lite busig och yster. Älskade lilla tokfia.


På våra promenader brukar vi knata runt i skogen utan något direkt mål. Letar efter nya stigar och ridvägar, övar på att lyfta på fötterna och tänka ut lösningar. Rósa går dit jag går och är lättövertalad till och med när vi ska över djupa diken och annat läskigt. Hon skiner upp av stolthet när hon klarar något knepigt och är glad och positiv både på bort- och hemvägen.


Förhoppningsvis hjälper promenaderna oss att hitta tillbaka till en avslappnad och rolig ridning också. Det känns ju som att vi är på god väg redan.


Mattes fina på promenad idag. Mysigare skogskompis får man leta efter!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se