Senaste inläggen

Av islandstokan - 7 april 2012 18:43

Idag har jag agerat motionshjäl då jag och Fraendi tog oss en tur i det fina vårvädret. Tur att all snö som kom igår redan är så gott som bortsmält, jag har fått nog av vitt nu.


Fraendi är väldigt trevlig, och har helt enorma gångarter, men sedan är han ju en rätt stor och ståtlig herre också. Och söt!

 

ANNONS
Av islandstokan - 5 april 2012 20:00

Nu har det börjat kläckas lamm på gården må ni tro! Jag stod länge och tittade på dem idag när jag pysslat färdigt med Rósa, det går ju inte att slita ögonen från dem när de krumbuktar sig och far på som tokar bland alla tackor.


 

Min kamera är tyvärr väldigt dålig på att zooma, som synes. Men man ser ju i alla fall vad det är.De är ju rätt skygga så jag höll mig på avstånd för att inte skrämma dem (därav zoomen), men en av dem var rätt kaxig och kollade nyfiket in mig när jag  försökte smygfota dem.Världens häftigaste ansiktsteckning hade den också:


 

Den hade gärna fått följa med mig hem! Tänk att gosa med en sådan i TV-soffan.


Här är två till som ville bli gosade med:

 

Saela och Vordis - nästan lika ulliga som lammen!


Det började hagla och regna strax där efter, som tur var hade jag precis innan lagt på Rósa regntäcket. Det ska visst regna hela dagen i morgon, så hon får gå med ett ofodrat regntäcke under tiden, för att inte bli kall över ryggen. Kallt är det också, och blåsigt. Brr! Snälla sommaren, kom snart, jag väntar på dig.


Bonusbild från idag:


 

De andra hästarna på gården; Sleipnir, Fraendi och Sörli längst fram och så Dagny och Prydi i bakgrunden.

ANNONS
Av islandstokan - 5 april 2012 13:03

Har ni inte redan bidragit med er gissning till Gissa fölet-tävlingen, så är det hög tid att göra det nu! En stor portion ära och beröm står på spel och ju fler som gissar desto roligare tycker jag det är, så var inte blyga!


Även ni som aldrig kommenterar ett skvatt utan läser bloggen i tysthet tycker jag att ska vara med, det krävs ju faktiskt bara en liten kommentar där kön, färg och födelsedatum ska stå med och en sådan kommentar tar inte mer än en halv minut att skriva, det kan ni väl ändå skänka mig? Pretty please!


Klicka här för att komma till tävlingen!

Av islandstokan - 4 april 2012 19:38

Suck! Som några av ersäkert vet åker jag alltid tåg ut till stallet eftersom jag inte har något körkort. För det mesta funkar det faktiskt riktigt bra, tågen går ungefär en gång i timmen på eftermiddagen och stannar cirka ½ kilometer från stallet, så hyfsat smidigt är det faktiskt.


Nu är det dock inte ett dugg smidigt, för DSB First Väst som har hand om sträckan jag åker är på väg att gå i konkurs och har inte råd att köra tågen längre. Var och varannan avgång är inställd och det är svårt att få det att gå ihop med plugg och stall och färre tågtider. SJ ska ta över tågtrafiken nästa månad, men fram tills dess lär jag inte kunna vara ute i stallet mer än någon dag i veckan (med en stor dos tur). Tråkigt, men på sätt och vis tur i oturen att Rósa ändå är högdräktig nu ochbara njuter av mammaledigheten i hagen.


Från och med maj hoppas jag i alla fall att tågen ska börja gå som vanligt igen.


På tal om Rósa så drömde jag i natt att hon hade fölat. En fuxhingst med väldigt underlig bläs, liknade en oval mitt på nosryggen och stor som ett varmblodsföl var han också. Haha, jag hoppas att det inte var en sanndröm!


Jag vaknade tidigt i morse, redan vid 7 utan att ha ställt klockan (min väckarklocka består förvisso av Nell och Lurvas som brukar komma och trampa på min mage) och är nu förbaskat trött. Tur att jag har påsklov från och med i morgon! Gissa vad jag ska göra då? Plugga matte, så klart! Snart är det nationella prov, som jag ska skriva i både Matte C och Svenska B. Uj, uj, uj!


Lite ska jag väl förhoppningsvis hinna sova ändå.


 

Nell kikar fram ut sin täckesgrotta.

Av islandstokan - 2 april 2012 23:00

Eftersom våren gick och gömde sig gjorde jag lite fler färgglada kollage, i hopp om värmare tider.


   

 

Ni får ursäkta att det blir mycket sådana just nu, men jag tycker det är fasligt roligt att fönstershoppa på nätet och att pyssla ihop kollage av olika slag. Och så är det ju min blogg så jag lägger faktiskt upp vad jag känner för, så vid närmare eftertanke ber jag inte alls om ursäkt.

Av islandstokan - 2 april 2012 15:50

För en vecka sedan var det 16 plusgrader, idag är det 3 plusgrader och det hade minsann snöat i natt. Fy sjutton, så här vill jag inte ha det! Snälla värmen, kom tillbaka.


Det enda positiva med temperatursänkan är väl att en del insekter förhoppnigsvis strök med när det kröp nedanför nollan. Fan ta de sattygen.


Jag längtar verkligen efter sommaren men inte ett dugg efter knotten, myggen, bromsarna, flugorna och deras vänner och bekanta. Hittills har Switch och Ultra Shield varit en räddare i nöden för mina hästar, men nu ska de uppenbarligen förbjuda bägge eftersom de har samma verksamma ämne som nu tydligen inte ska få användas på djur. Vad ska man då hitta på? De flesta inseksmedel för hästar är ju faktiskt riktigt värdelösa, de funkar i fem minuter på sin höjd, sedan är de omringade av flygfanskap igen.


Är det någon av er som har ett annat flugmedel att rekommendera? Förslagsvis ett som inte är påväg att tas bort från marknaden då.

 

Av islandstokan - 1 april 2012 18:45

Första april, då ska man vara beredd på att utstå både ett och annat dåligt skämt. Fast egentligen är ju hela grejen med första april ett enda skämt som får intellektuella människor som mig själv (ha!) att himla med ögonen. Ja, alltså jag är helt enkelt inget fan av den här dagen.


Sambon tyckte ändå han var riktigt lustig när han väckte mig i morse och berättade att han spelat färdigt Silent Hill utan mig. Jag lade pannan i bekymrade veck och frågade varför, men då sa han att han bara skojade. Haha, sicken filur han är...


Jag är egentligen ingen spelnörd, men just Silent Hill-serien älskar jag helhjärtat och det senaste spelet släpptes i fredags så både jag och sambon (som är en betydligt större spelnörd) har suttit bänkade sedan dess.

 

Ett underbart tidsfördriv! Under ser ni min nya dator, en HP Pavilion som jag nyligen köpte till mig själv i födelsedagspresent. Min gamla Asus sjöng verkligen på sista versen (skärmen höll på att lossa) så det var väldigt bra timing för en ny.


Men jag har hunnit med att hälsa på Rósa idag också. Nu börjar sommarpälsen titta fram här och var där hon är klippt, just nu ser det ju ut som att hon har skabb eller något när det är så fläckvis, men snart ser det nog bra ut.

 


Vilken förbaskat otacksam häst jag har, förresten. Betfor smakade inte alls bra idag och att gå till åkerbanan och kliva över bommar var då rakt inte vad Rósa hade i åtanke när hon kom lunkande mot mig i hagen idag. Hon skulle bestämt inte gå alls. Trilsk märr. Studerade hennes juver lite också, och kanske inbillar jag mig bara men jag tyckte faktiskt det var lite, lite större än sist jag kände efter. Och magen såg också lite, lite större ut än för en vecka sedan (helt klart inbillning från min sida).

   

Bara en månad kvar nu!


Hoppas ni haft en bra helg och att ni inte blivit utsatta för allt för många menlösa spratt idag.

Av islandstokan - 29 mars 2012 22:00

 

Äppelgrönt är ju en väldigt vårig färg, så jag slängde ihop ett litet kollage med skrikigt gröna attiraljer. Det mesta är från Horze eller Hööks, utom tränset, som är från Fákur, och bootsen, som är från Davis.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se