Direktlänk till inlägg 16 april 2012

En bekännelse

Av islandstokan - 16 april 2012 20:00

Jag måste faktiskt erkänna en sak...

Jag har aldrig mockat en hage i hela mitt liv. I ärlighetens namn har jag aldrig ens tänkt på att det är något många gör. Eller, jag antog att det var något man bara gjorde om man hade hästarna i hagar där de knappt har plats att vända på sig, som de där grusade fyrkanterna som brukar kallas "rasthagar" på stora stallar. Men det är visst något som även folk med större hagar gör, och min största fundering då är väl främst hur sjutton man orkar?


På sätt och vis förstår jag att det är något som måste göras om man har små hagar, men jag känner mig väldigt glad över att jag hittills stått i stall där även vinterhagarna varit såpass stora att de inte är bara skit och med sommarbeten som varieras.


Hur är det med er, mockar ni hagarna regelbundet eller får skiten ligga?


 

 
 
Frida

Frida

16 april 2012 20:45

Tidigare har jag aldrig mockat en hage, men i Arboga mockade vi i själva vindskyddet och lite runt det så det inte skulle bli allt för mycket och det var väldigt skönt tycker jag. Men att mocka ute i en stor vinterhage känns bara onödigt.

http://guffiframidfelli.blogg.se

 
Sanna

Sanna

16 april 2012 21:59

SV: Lägenheten är ca 51 kvadrat tror jag. En tvåa. Det är ju inte världens största eller så, men jag gillar den verkligen och jag gillar att det finns historia här. Det är gamla arbetarbostäder där arbetarna i Motala Verkstad bodde.
Stan här har inte blivit hemma än, men min lägenhet är verkligen hemma, och det känns bra att vara här.

Nu tickar tiden allt närmare földags.... Fía blir bara rundare och rundare, jag förstår inte hur rund hon kan bli!

http://sannasant.blogg.se

 
Linda

Linda

16 april 2012 22:00

Hah! Jag skulle då aldrig mocka för hand, glöm det, vi tar trakorn och tro mig det blir flera skopor med skit.

Sv: Ja visst är hon fin Sjöfn, riktig liten stjärna! Önskar Fifa kunde gå så i framtiden

http://www.mittangsull.blogg.se

 
Sanna

Sanna

16 april 2012 22:06

Hemma har vi faktiskt inte mockat så mycket hagar. Lite grand någon gång, och kanske med traktorn någon gång. Sen har vi olika hagar sommar och vinter.

SV: tack! Körkort är faktiskt bra att ha. Sen är det ju bra att ha tillgång till bil också....

http://sannasant.blogg.se

 
Titti

Titti

17 april 2012 07:56

Jag mockar hage. Inte petnoga i beteshagarna,de betesputsas åxå,men i vinterhagen. Fast jag mockar bara i min hage,gubben får ta hand om sin själv och han mockar inte ;)

http://livetpavischan.blogg.se

 
Karin Damberg

Karin Damberg

17 april 2012 09:32

Vi mockar våran hage nästan varje dag. Hästarna går på lösdrift, så det är ju det enda vi mockar. Då mockas vindskyddet, området kring vindskyddet och platsen där vi fodrar. Det gör vi dels för att det ser lite fräschare ut, eftersom det är den delen av hagen som man ser. Sedan är det ju fräschare för hästarna eftersom det är där de äter och gärna ligger och solar. =)
Resten av hagen brukar vi gå och sparka ut skihögarna lite, så de försvinner fortare. Fast det gör vi inte varje dag. :P

http://lilldamberg.wordpress.com

 
Ida Klausner

Ida Klausner

17 april 2012 09:55

Här hemma är vinterhagarna lika stora som sommarhagarna. På försommaren när hästarna släpps på betet så tar vi ut de värsta högarna med traktor och kör sedan runt med betesputsen. Vi växlar hage både vinter och sommar. Alltså den hagen de står i nu kommer de inte ha nästa vinter. Samma gäller sommarhagar. Växlar med våra får :)

http://idaklausner.blogg.se

 
Helena

Helena

17 april 2012 10:03

Hej!
Hittade till din blogg när jag sökte på Fakur träns :D
Jag var för något år sen inte heller van vid mockning av hagar men nu har vi börjat göra det. Hagen blir å mycket fräschare :)

http://islandstyra.blogg.se

 
Natalie

Natalie

17 april 2012 12:34

Ojdå, jag kan faktiskt hålla med dig där.
Jag trodde väl också att det är något man egentligen bara gör med mindre hagar.
Vi mockade våran hage före vi köpte Turbin, men sedan har vi struntat i det. Helt enkelt för att det är ett riktigt slavjobb! Vinterhagen är dessutom stor. Sen så är det så lerigt att det inte finns något bajs "på ytan".
Vi har ju också fördelen att kunna växla betet med grannens får. :-)

SV: Ja det är ju mitt mål att det ska gå att göra lite av varje med honom, det är kul så länge han mår bra!

http://mossmoss.blogg.se

 
Julia

Julia

17 april 2012 14:54

De stora hagarna mockar jag sällan om de inte stått och skitit typ på precis samma ställe, så de skapats en stor hög. Då blir det mer ofta! Annars är jag noga att mocka rasthagar och sjukhagar, de mindre alltså.

Sv: Ja, ston alltså ;) Jag är imponerad att du läser matte C! Ja, detta fiskande efter bloglovin..

http://ohjuliet.blogg.se

 
Elina

Elina

18 april 2012 10:18

Vi mockar våra hagar regelbundet. På vissa ställen (där det kan vara svårt att ta sig fram med traktor) tar man grep och skottkärra, det är lika enkelt som att mocka en box nästan. ;) Men med tanke på att vi har ganska stora hagar så har vi köpt en vägskrapa som vi fäster på traktorn. Bara att köra några varv i hagen så att all skit hamnar i samma hög och sen slänger man in det i skopan på traktorn och kör ner det på åkern. Tycker det är mycket effektivt och tar knappt en timme. :)

SV: Det är en jäkla tur att han är så snäll! Just nu är jag skapligt less på tokmärren men Filipus vet hur han ska få mig på bra humör!
Det är helt underbart när han lägger sitt huvud i min famn och gnäggar på hans egna sätt. Så himla mysigt! :)

http://icelandic.bloggplatsen.se

 
Nina

Nina

18 april 2012 10:19

Nej här är det väldigt dåligt med mockning av hagarna. Men vi har ju väldigt stora hagar åt våra hästar. Dock blir det ju ofta bajsigt just där man fodrar hästarna, vilket inte är så trevligt.
Jag har funderat på att klippa ner hagarna (ratorna) med jämna mellanrum, då "försvinner" ju skiten, men det har ännu bara blivit en tanke...

http://stallskogalund.blogg.se

 
Tina

Tina

19 april 2012 00:41

Oj, hur ska jag förklara detta med veka kotor.. ger det ett försök iaf :)
Jag tror inte att det är något genetiskt.
Det väl nästan när de går på ballarna & nästan trampar igenom,
https://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=10151351430730104&set=a.10150161353680104.403371.738540103&type=1&theater här ser man det lite,.
https://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=10151148560475104&set=a.10150161353680104.403371.738540103&type=1&theater
här syns det lite också..
Skorna gör att hon inte sliter lika mkt på trakterna & hon kommer upp mer & blir "rakare" vid kotan..

http://tinaofsweden.blogg.se

 
Agnetha

Agnetha

19 april 2012 07:13

ja jag har mockat. :) både för hand med grep och med traktor. vinterhagarna brukar kunna bli rätt packade på sina ställen... ';)
härlig bild btw- de är som kamoflerade!

http://kvarnlycka.blogg.se

 
Linda

Linda

19 april 2012 14:15

Sv: Hmm ne fast det blir ju ett rätt tryck ändå kring nosen, fick se en bild där hacket gav mycket tryck och det var på flera ställen, skall se om jag kan komma åt det igen.

http://www.mittangsull.blogg.se

 
sv

sv

19 april 2012 14:49

jodå, dom berättade för mig att hon brukade försöka sticka hem...

jag har heller aldrig mockat våra hagar.. :) det är nu när jag hyrt mitt stall med små hagar som vi mockat en del, just runt stallet för att det ska se snyggare ut

http://karinmattson.blogg.se

 
Mikaela

Mikaela

19 april 2012 20:37

Vi mockar hagen för vi har bara en stor hage som är delad i två så en del är alltid stängd sommartid. Så när vi mockat ena och gräset växt så byter vi del. Vi skulle nog få problem med mask annars.
Men då växlar vi på tre pers och lägger att i en stor hög i mitten så kommer stallägaren med traktorn och tar ut högen sedan.

http://svippostina.blogg.se

 
ullis

ullis

20 april 2012 16:22

Det där med att mocka hagen var ett nytt fenome för mig också. Men tro det eller ej i somras fick vi mocka skogshagen om austri skulle gå där. Själv tycker jag att dte var onödigt hagen var ändå relativt stor, men men mockade den gjorde jag. Men det var sjukt tung och hagen blev bara mockad en gång...Men håller med en liten hage med många hästar kan säkert behövas mocka men annars käns det onödigt....=/

http://austri.bloggplatsen.se

 
Anna

Anna

22 april 2012 11:37

Jag mockar både järnhage och vindskydd dagligen året runt. Sommarhagen mockas nog ungefär halva delen någon gång i veckan under juni-nov. Resten får vara då hagen är stor;)

Mvh Anna & Tabasco:)

http://www.anaby.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av islandstokan - 5 maj 2013 17:41

Om någon råkat missa det så har min blogg flyttat till annan plats, nu finner ni mig här: http://videungens.wordpress.com   Nu uppdaterar jag hyfsat regelbundet så se till att lägga till adressen i er Bloglovin (eller liknande) så missar ni inget...

Av islandstokan - 19 april 2013 20:30

Jag har bestämt mig för att flytta bloggandet till en reklamfri domän, så nu får ni se till att lägga till den här bloggen i er BlogLovin': http://videungens.wordpress.com/ ...

Av islandstokan - 19 april 2013 16:45


Idag var det dags för Rósa att få sommardojor på fötterna (äntligen!), men klantig som jag är hade jag tagit fel på tågtiderna och hann inte ut i tid till hovslagaren skulle komma, så J var snäll och tog in Rósa åt mig. Jag har tur som står i ett sta...

Av islandstokan - 18 april 2013 21:55


Idag har det blåst väldigt friskt. Jag hade planer på att rida men bestämde mig istället för att följa med och titta på när  J (som jag står inackorderad hos) skulle rida för dressyrtränare. Det var intressant att se något annat än islandsridning f...

Av islandstokan - 16 april 2013 20:54


Skapa flashcards