Alla inlägg under april 2011

Av islandstokan - 17 april 2011 17:47

Jag har varit utan internetuppkoppling i en dryg vecka, därav avsaknaden av inlägg i min blogg. Men nu är jag tillbaka i alla fall!


Vädret var KANON idag! Tog en tur med Rósa som fått stå onödigt mycket de senaste veckorna, vilket märktes. Hon var helt enkelt jättepigg! Skritta var det inte tal om, men å andra sidan var det trevligt att hon inte stannade och glodde på saker som hon brukar göra, det hade hon nämligen inte alls tid med idag. Tokfia!

 

Hon såg i alla fall ganska nöjd ut när vi kom tillbaka till stallet.


Så fort jag släppte ut henne i hagen igen lade hon sig ner och rullade sig på den lerigaste fläcken hon kunde hitta. Ska bli härligt att borsta henne i morgon...

 

 

 

 

 

 

Eyja har verkligen ätit upp sig på den korta tiden hon varit hos mig, nu ser hon rätt trevlig ut i hullet. Magen växer väl sakta men säkert den med :)


   

Av islandstokan - 10 april 2011 19:30

18 grader och sol, ja visst sjutton är det vår nu - på riktigt, alltså. Kändes härligt att rid ut på långtur med några andra från stallet. Rósa verkade också uppskatta det, så som hon gasade på. Jag uppskattar absolut att hon är framåt, men det vore bra om hon kunde ta det lite lugnt i steniga, branta backar i skogen...


Stackarn var ganska trött när vi kom tillbaka, men å andra sidan får hon skylla sig själv lite eftersom det inte är jag som ber henne springa på så förbannat. Nästa helg har vi planerat att rida en lite längre tur också, med fikapaus. Ska bli jättekul!


Inga bilder från idag dock, hade glömt att ladda kameran, vilket var synd för jag såg de första blåsipporna idag.


Eventuellt kanske det blir att åka och rida för intruktör i slutet av månaden. Håller tummarna för att det blir av, känns som att jag verkligen behöver feedback på min ridning.

Av islandstokan - 9 april 2011 20:37

Bestämde mig för att gå och leta efter det tappade spöet idag och passade på att ta med Eyja på promenad, för första gången. Hon verkade tycka det var hur kul som helst, gick på betydligt bättre än vad Rósa brukar göra när man promenerar med henne och öronen spetsade hela tiden. Duktig tjej!


Spöet hittade jag dock inte, vilket känns jäkligt surt eftersom det var mitt favoritspö.

Av islandstokan - 6 april 2011 15:20

Fick sällskap ut på ridturen idag. Rósa skötte sig exemplariskt, som hon för det mesta gör (utom när hon ser spöken och slänger av matte)... Hon höll sig lugn hela turen.

Vädret var ju dock inte jättebra, men hästarna verkade ganska muntra ändå. Behöver få på skor på Rósa snart, känns lite fånigt när jag precis fick henne verkad, men det går ju inte riktigt att förutspå när snön faktiskt försvinner, så det blir väl att ta ut hovslagaren igen.


Kul väder, som sagt.


Börjar dessutom bli riktigt sugen på att rida för instruktör snart, får försöka få med mig någon annan i stallet också, annars är väl risken stor att jag fegar ur i slutändan.


Nu har lammen börjat födas på gården där jag har mina hästar, och herregud vad söta de är!

Om de bara kunde förbli så där små...

Av islandstokan - 3 april 2011 13:12

Mitt ansikte ser inte så där jättehejsan ut efter gårdanges strapatser, men det gör i alla fall inte jätteont. Blir nog hemma och vilar i dag, hur som helst, mina revben ömmar lite och jag har flera blåmärken här och där. Usch, nu vill jag inte råka ut för något mer på ett tag, jag har fortfarande ett märke kvar på låret efter sparken jag fick i höstas, och det är ju ett halvår sedan! Dålig läkningsprocess min kropp har, tror jag.


Nu måste jag be Rósa ta det lite lugnt med mig ett tag, men det borde nog inte vara något problem för hon brukar inte bete sig som hon gjorde igår. Pigg är hon, men hon brukar inte flyga i luften så där, så förhoppningsvis var det bara en "sådan" dag. Mattes lilla toka!

Av islandstokan - 2 april 2011 19:36

Lyckades flyga av idag. Rósa hade varit flamsig och sprättig hela turen och så när jag skrittade på långa tyglar på väg hem flög hon i luften och jag åkte av. Lyckades på något vänster slå i läppen som är ordentligt svullen nu och så är jag lite mörbultad, men i det stora hela gick det väl bra.


Rósa klarade sig i alla fall utan en skråma efter att ha tagit sig hem i fullt ös på egen hand - själv fick jag alltså gå tillbaka till stallet. Hästjävel! Det är sådana här stunder man ifrågasätter sitt val av hobby; frimärkssamling eller botanik känns helt plösligt mycket mer lockande Nä, jag skojar bara, Rósa är fortfarande mattes lilla hjärtegryn.


Får se om jag orkar ta mig en tur i morgon, skulle i alla fall behöva gå och leta reda på mitt dressyrspö som jag tappade.


Tog in Eyja sen och borstade på henne, duktiga tösen blir bara bättre och bättre i hanteringen, nu fick jag använda pälsskrapan på hela henne när hon stod i stallgången utan att någon annan häst stod inne och hon stod helt stilla hela tiden!


Resultatet av 20 minuters borstning blev tillräckligt för att kunna sticka en tröja eller så...

 

Skapa flashcards